Aktivera Äppledalen

Aktivera kropp och sinne

Finns det något mer rofyllt än att se naturens penseldrag målas ut i oändliga vidder. Gröna sprudlande ängar som rör sig i takt med vinden. De blå spegelblanka vattnet där moln och sol går igen. Alla möjliga små färgklickar à la äpplen, jordgubbar och blommor. Dofter som fångar näsborrarna och vind som smeker din kind. Välj själv hur du upplever allt. Till fots, cyklandes eller varför inte i en kajak på Landsjön. Vi lovar dig, du kommer inte bli besviken. Inte fått tillräckligt med ro i kroppen? Ta din stund för återhämtning när någon annan gör jobbet.

Aktivera kropp och sinne

Finns det något mer rofyllt än att se naturens penseldrag målas ut i oändliga vidder. Gröna sprudlande ängar som rör sig i takt med vinden. De blå spegelblanka vattnet där moln och sol går igen. Alla möjliga små färgklickar à la äpplen, jordgubbar och blommor. Dofter som fångar näsborrarna och vind som smeker din kind. Mindfulness i världsklass. Välj själv hur du upplever allt. Till fots, cyklandes eller varför inte i en kajak på Landsjön. Vi lovar dig, du kommer inte bli besviken. Inte fått tillräckligt med ro i kroppen? Ta din stund för återhämtning när någon annan gör jobbet.

Ett besök i Äppledalen passar alla, både den
äventyrslystna och den lite mer lugna typen.

Äppledalens
aktiviteter

Äppledalens
aktiviteter

Cykla i Äppledalen

Trampar du runt i samma gamla spår? Det fina med att cykla i Äppledalen är att det finns idyllisk sommarcykling för alla nivåer. Det kan hända att såväl stigning som vyer får dig att tappa andan för en stund – ett perfekt tillfälle för kaffepaus. För dig som vill ta med vännerna, föräldrarna eller hela familjen på en dagsaktivitet finns det turer som passar mer för njutcyklaren. Vid Grafitgrå, Hunnerydsbadet kan du hyra damcyklar med cykelkorg så du kan ta med dig picknicken och slå dig ner där andan faller. Utgå från Kärnfrisk och ta dig milen runt Landsjön eller följ våra andra turer för att uppleva hela Äppledalen.Den lite galna MTB-cyklaren tar sig upp på höjderna där nybörjare och mer vana MTB-cyklister kan ta sig runt efter sin nivå.

Vandra i sommaridyll

Packa picknickväskan. Ta dig från stan. I sommar är det är dags att du vandrar dig rik på nya hemliga vyer. I Äppledalen böljar nämligen det instagramvänliga landskapet. Här promenerar du längs grusvägar kantade av hundkex och sommarblomster. På ena sidan böljar ett fält i vinden. Längs vägen möter du en Äppledalen-bo som hälsar familjärt. I Äppledalen promenerar du genom en småländsk idyll: du upplever de långa äppleraderna i Smålands Toscana, möter betande djur längs Landsjön. Ta med dig picknickkorgen upp på branten längs den snåriga Vista kulle-branten för att se Vättern bre ut sig som det hav vi känner det. Slå dig ner på en av bänkarna och känn in den majestätiska naturen.

Återhämta dig

Ta en stund för att återhämta dig. En dag på cykel, till sjöss eller till fots i Äppledalens kuperade landskap ger många intryck. Min stund är din stund för att samla ihop alla intryck innan du återvänder till stadspulsen igen. Välj bland behandlingar från knopp till tå. Vagga kroppen till ro medan den tas hand om i en idyllisk sommardröm intill Landsjön. Vet du någon som behöver släppa sina måsten för en stund? Låt mamma, tjejgänget, kollegorna, syjuntan eller till-och-med barnen bli ompysslade med våra ekologiska behandlingar och närproducerade produkter. Ja, du kan även luncha här medan du spa:ar och återhämtar dig.

Självplock

På sensommaren är det dags att ta familjen och åka till Strands Gård. Då är nämligen majsen mogen och redo att plockas. Du kan lätt spendera en timme eller två i de vackra majsfälten med en fantastisk utsikt över Vättern medan du plockar de läckra kolvarna. De blommande solrosorna är även de tillgängliga för självplock. Glöm förresten inte att köpa med dig tillbehör till kvällens grill från gårdsbutiken, det finns det gott om här.